< BACK

Place of Learning

The school replaces an earlier prefabricated campus for 1 250 learners, in a gang-ridden community. The design seeks to protect the internal courtyards and provide strong street edges. The hall anchors the open site corner, marking the main entrance and signposting the building from across the park. Classrooms and ancillary functions  enclose the courtyards, with safe access to the playing field. A ramp to the first-floor serves as a viewing element. Grade R is removed from but remains visually connected with the main campus. A simple palette of light facebrick and bursts of colour denotes place and movement, while brickwork screens introduce a play of light in the treed courtyard, offering much-needed sun-filtering. Construction has commenced and completion is expected in 2020.